Bible Trivia

1. What does the ‘Preacher’ of Ecclesiastes say increases sorrow?
A) A lack of recreation B) Simple-minded ways C) Strong adversity D) Increased knowledge

2. What does Ecclesiastes consider a great evil?
A) Marrying a contentious wife B) Disciplining a child C) Leaving an inheritance to those who have not labored for it

3. Ecclesiastes says no one can add or take away from what?
A) Man’s labors B) A stone wall C) A dead man D) God’s labors

4. What does the ‘Preacher’ of Ecclesiastes consider the gift of God?
A) Success in business B) Man’s enjoyment of the fruit of his labors C) Large families D) A house full of women

5. Why did the author of Ecclesiastes consider the unborn better than both the dead and the living?
A) They have no responsibilities B) There is nothing to regret C) They have nothing to remember and nothing to forget D) They remain unexposed to the evil that is done

6. According to Isaiah, the Lord’s thoughts are not what?
A) Our thoughts B) Known C) Consistent D) Honest

7. According to Isaiah, the Lord’s house shall be called what?
A) A house of prayer B) Heaven C) Home D) Garden of Eden

8. Isaiah said that the wicked are like what?
A) Sinners B) Dark skies C) The troubled sea D) Raging river

9. Isaiah said we should not fast to do what?
A) Humble ourselves B) Pray C) Listen D) Make our voice heard

10. What did Isaiah say separated the people from God?
A) Our iniquities B) Pride C) Ignorance D) Knowledge

Answers: 1) D, 2) C, 3) D, 4) B, 5) D, 6) A, 7) A, 8) C, 9) D, 10) A

Support Christian Journalism

Free Speech is Free, but the cost to publish Free Speech is not. The assault on honest, Christian Journalism and Media has taken a devastating toll during this past year. Many Christian media outlets have not survived.

It is through your Generosity and Support that we are able to promote Free Speech and Safeguard our Freedoms and Liberties throughout our Communities and the Nation.

A donation of any size makes a Big Difference. Please consider donating or subscribing today. Thank you for your Support!

Hannah Menslage

Hannah Menslage is the assistant publisher and editor of Katy and Fort Bend Christian Magazines. She also writes a lifestyle column and manages the social media accounts for these publications. Hannah is a journalism/communications student in the Valenti school at the University of Houston. In her free time, Hannah enjoys gardening, cooking and baking, hanging out with her dog and cat, writing and completing fun DIY projects. Contact her with any questions at hannah@katychristianmagazine.com.