Bible Trivia

1.) Who made the statement, “Take ye him, and crucify him, for I find
no fault in him.”?
a) Mary Magdalene b) Judas c) Pilate d) Herod

2.) Some countries (Mexico, Spain, and Greece) have bonfires at Easter
time. What is burned in these fires?
a) crosses made out of straw b) effigies of Judas c) colored paper eggs d) a giant cloth Easter bunny

3.) What kind of cloth was used to wrap the body of Jesus?
a) wool b) linen c) cotton d) silk

4.) Jesus body was placed in a sepulcher and a rock was rolled to cover the
opening. What is a sepulcher?
a) large pottery urn b) wooden coffin c) cave-like tomb d) hole in dug in the ground

5.) How many angels were guarding the sepulcher?
a) one b) four c) six d) two

6.) Which disciple is not present when Jesus goes to see them after his
resurrection?
a) Thomas b) Simon c) Paul d) Peter

7.) Easter celebrates the resurrection of Jesus Christ. After his crucifixion,
Jesus rose from the dead how many days later?
a) 7 b) 3 c) 2 d) 5

8.) Which prisoner was released instead of Jesus?
a) Barabbas b) Barnabas c) Bartholomew d) Barak

9.) What was the name of the hill where they crucified Jesus?
a) Gethsemane b) Golgotha c) Gibeon d) Ararat

10.) What animal did Jesus ride on when he entered Jerusalem the week
before his death?
a) a camel b) a horse c) none, he walked d) a donkey

Answers: 1) C, 2) B, 3) B, 4) C, 5) D, 6) A, 7) C, 8) A, 9) B, 10) D

Support Christian Journalism

Free Speech is Free, but the cost to publish Free Speech is not. The assault on honest, Christian Journalism and Media has taken a devastating toll during this past year. Many Christian media outlets have not survived.

It is through your Generosity and Support that we are able to promote Free Speech and Safeguard our Freedoms and Liberties throughout our Communities and the Nation.

A donation of any size makes a Big Difference. Please consider donating or subscribing today. Thank you for your Support!

Hannah Menslage

Hannah Menslage is the assistant publisher and editor of Katy and Fort Bend Christian Magazines. She also writes a lifestyle column and manages the social media accounts for these publications. Hannah is a journalism/communications student in the Valenti school at the University of Houston. In her free time, Hannah enjoys gardening, cooking and baking, hanging out with her dog and cat, writing and completing fun DIY projects. Contact her with any questions at hannah@katychristianmagazine.com.